Hi, two nasty problems occure. 1) the group overview shows often old data. Even if a server error was fixed, it needs a long time for the group overview to cleanup the display. I´ve a server which shows an error in group overview, but the fix was applied 7 day´s ago. Even after deleting the counters (disk space). The displayed servers with an error differs sometimes between "group overview" and "all servers" for a longer time.

2) I´ve some servers listed in "group overview" but not complete. CPU, Memory, Performance are missing, even if the data, if you look to server, exits.

Regards MTE

asked 28 Feb '15, 16:02

MTE's gravatar image

MTE
14213
accept rate: 13%

edited 01 Mar '15, 06:25


12next »

Hi MTE,

In the top right corner of the Group Overview report there is a date stamp, is the date current or at least within the last few minutes?

Thanks
Quinn

Please make sure to mark your questions accepted when you have your answer by clicking the gray check mark to the left of the answer.

link

answered 04 Mar '15, 16:55

Quinn's gravatar image

Quinn ♦♦
13.5k3925
accept rate: 39%

It sounds like you are al ready talking with another support person on this issue.

(04 Mar '15, 17:14) Quinn ♦♦

To 2)

If the performance monitor uses wrong counters (f.e. if you use a template from a different server) the next counters where not displayed. example: If the counter

Netzwerkschnittstelle(Broadcom NetXtreme Gigabit Ethernet _3)\Empfangene Bytes/s

not exists, the next in the row:

10.1.3.14\Prozessor(_Total)\Prozessorzeit (%)

will not work / displayed MTE

link

answered 04 Mar '15, 17:59

MTE's gravatar image

MTE
14213
accept rate: 13%

edited 05 Mar '15, 16:33

To 2) next version - localisation trouble

the counter

Arbeitsspeicher\Zugesicherte verwendete Bytes (%) - work = graphic is visible

but

Speicher\Zugesicherte verwendete Bytes (%) = don´t -

both counter are correct.

MTE

link

answered 04 Mar '15, 18:14

MTE's gravatar image

MTE
14213
accept rate: 13%

edited 05 Mar '15, 16:32

MTE,

Not all counters will automatically create a graph on the Server Status report. By default there are a few counters that will. However, you can add counters to be graphed to your report by adding a Custom Performance Counter in the Configure Status Report Charts menu. Find more information on Server Status Report documentation page.

Thanks
Quinn

Please make sure to mark your questions accepted when you have your answer by clicking the gray check mark to the left of the answer.

link

answered 05 Mar '15, 09:41

Quinn's gravatar image

Quinn ♦♦
13.5k3925
accept rate: 39%

Hi Quinn,


Not all counters will automatically create a graph on the Server Status report. By default there are a few counters that will.


I know that, but that´s not the point. If i´ve for example 3 performance counter - CPU - Network - Memory

and the Network counter don´t exist in this special server, maybe the name of the buildin network card ist different, the Memory Graph don´t show up. If I delete the network counter, every thing is fine. MTE

link

answered 05 Mar '15, 15:30

MTE's gravatar image

MTE
14213
accept rate: 13%

MTE,

That is correct if you have a performance monitor configured to watch a counter that is not on that server you should remove it.

Thanks
Quinn

Please make sure to mark your questions accepted when you have your answer by clicking the gray check mark to the left of the answer.

link

answered 05 Mar '15, 16:02

Quinn's gravatar image

Quinn ♦♦
13.5k3925
accept rate: 39%

Hi Quinn,

Ok acceptable, but an indication of not working counters would be nice. In my case, I work with many templates and searching errors in performance countern is laborious.

MTE

link

answered 05 Mar '15, 16:23

MTE's gravatar image

MTE
14213
accept rate: 13%

The second problem remains.

The counter Arbeitsspeicher\Zugesicherte verwendete Bytes (%) - work with the basic MEMORY chart

but at a different machine Arbeitsspeicher is Speicher\Zugesicherte verwendete Bytes (%)

I´ve no chance to chart this. MEMORY dosn´t work nor a custom Chart.

MTE

link

answered 05 Mar '15, 16:30

MTE's gravatar image

MTE
14213
accept rate: 13%

edited 05 Mar '15, 16:31

The "MemoryCommitted Bytes used (%)" chart should appear by default. Please check to make sure that the counter for the Speicher server is collecting the values.

Thanks
Quinn

Please make sure to mark your questions accepted when you have your answer by clicking the gray check mark to the left of the answer.

link

answered 05 Mar '15, 17:22

Quinn's gravatar image

Quinn ♦♦
13.5k3925
accept rate: 39%

Hi Quinn, the counter collects values and shows it in Monitor Status. At some servers CPU is missing at others memory. Even in Group Overview the the corresponding box is empty.

Regards MTE

link

answered 09 Mar '15, 05:29

MTE's gravatar image

MTE
14213
accept rate: 13%

Your answer
toggle preview

Follow this question

By Email:

Once you sign in you will be able to subscribe for any updates here

By RSS:

Answers

Answers and Comments

Markdown Basics

  • *italic* or _italic_
  • **bold** or __bold__
  • link:[text](http://url.com/ "title")
  • image?![alt text](/path/img.jpg "title")
  • numbered list: 1. Foo 2. Bar
  • to add a line break simply add two spaces to where you would like the new line to be.
  • basic HTML tags are also supported

Tags:

×35
×14
×3
×2
×2

Asked: 28 Feb '15, 16:02

Seen: 2,151 times

Last updated: 31 Jan, 22:13