Hi.

I try to set up an snmp v3 mointor in aix 6.1. I check the ibm page for the settings. Everything set up correct accoring to ibm. I add the new server, but I can see only ping status. I tried to add snmp walk, but I got only an error. I can set up snmp v1, but in our environment this is not safe.

Can someone help me the correct settings. I tried everything. I run out of iedes.

Thanks.

asked 29 Apr '14, 05:42

TZoli85's gravatar image

TZoli85
111
accept rate: 0%


Hi,

You will need to change you SNMP credentials to v3, go to the SNMP Monitor page for information on how to change the settings.

Thanks
Quinn

Please make sure to mark your questions accepted when you have your answer by clicking the gray check mark to the left of the answer.

link

answered 29 Apr '14, 11:39

Quinn's gravatar image

Quinn ♦♦
14.1k3925
accept rate: 37%

Hi.

Thanks for the answare. I changed it. By the way I'm a unix sysadmin. I googled this problem about 2 weeks before I wrote this question. I tried many settings on the aix and on the monitor side as well. It would be helpfull if someone can send me a working snmpv3 settings for aix 6.1, or send the instruction how to set it correctly for PA Server Monitor.

link

answered 30 Apr '14, 01:42

TZoli85's gravatar image

TZoli85
111
accept rate: 0%

Your answer
toggle preview

Follow this question

By Email:

Once you sign in you will be able to subscribe for any updates here

By RSS:

Answers

Answers and Comments

Markdown Basics

  • *italic* or _italic_
  • **bold** or __bold__
  • link:[text](http://url.com/ "title")
  • image?![alt text](/path/img.jpg "title")
  • numbered list: 1. Foo 2. Bar
  • to add a line break simply add two spaces to where you would like the new line to be.
  • basic HTML tags are also supported

Tags:

×21
×1

Asked: 29 Apr '14, 05:42

Seen: 5,052 times

Last updated: 30 Apr '14, 01:42