I have created a monitor for the VM Processor - % Processor time. The servers I'm running it on have 4 CPUS. The value can exceed 100 it can go to above 400 due to host overhead. The graph displayed on in the console only goes to 100 and when I attempt to run a report 100 is the highest value returned. Are values over 100 being dropped?

asked 15 May '14, 14:04

pdr's gravatar image

pdr
1123
accept rate: 0%


Parker,

Thank you for all of your help finding the issue with this counter! We now have a fix for you to install which will give you the values of the 100%. PA Server Monitor Release Candidate

Thanks
Quinn

Please make sure to mark your questions accepted when you have your answer by clicking the gray check mark to the left of the answer.

link

answered 26 Jun '14, 11:18

Quinn's gravatar image

Quinn ♦♦
14.1k3925
accept rate: 37%

Thanks, I upgraded and the monitor is now working as expected.

link

answered 27 Jun '14, 09:19

pdr's gravatar image

pdr
1123
accept rate: 0%

Thanks, I upgraded and the monitor is now working as expected.

(27 Jun '14, 09:20) pdr

Hi Parker,

Trying running an HTML table report to get the actual values. Are you getting values over 100?

Thanks
Quinn

Please make sure to mark your questions accepted when you have your answer by clicking the gray check mark to the left of the answer.

link

answered 15 May '14, 14:10

Quinn's gravatar image

Quinn ♦♦
14.1k3925
accept rate: 37%

No, 100 is the highest value in the report.

link

answered 15 May '14, 14:24

pdr's gravatar image

pdr
1123
accept rate: 0%

Now I can't a report generated:

An error occurred while generating the page

Details:

Required parameters were not filled in. Try again and visit the "Filters and Parameters" tab.

Please check the request and try again, or contact support@poweradmin.com

Ver: 5.4.0 (Build 156)

05/15/14 14:44:11

link

answered 15 May '14, 14:45

pdr's gravatar image

pdr
1123
accept rate: 0%

Parker,

When the CPU usage is over 100%, does perfmon.msc show the value over the 100% or does it stop at 100%?

Thanks
Quinn

Please make sure to mark your questions accepted when you have your answer by clicking the gray check mark to the left of the answer.

link

answered 16 May '14, 09:27

Quinn's gravatar image

Quinn ♦♦
14.1k3925
accept rate: 37%

Perfmon shows values well over 100. It can go over 400 for a 4 CPU server as they also include host overhead. The graph chart only goes to 100 but you can see that the higher values in the "Last" display or if you highlight a point on the graph that stops at 100 but is over 100.

(16 May '14, 09:41) pdr

I just got an alert from one of the servers, one of the amounts for the processer % for one of the processes doesn't make any sense though. [dm_agent_exec#3 = 268435198 %]

16 May 2014 09:53:57 AM
Computer: [ECMCONTENT1PRD]
Monitor: [System Performance Metrics]
Description:
\ECMCONTENT1PRDVM Processor(_Total)% Processor Time > 99 (Currently 100)
[System = 14 %]
[dm_agent_exec#3 = 268435198 %]
[documentum = 8 %]
[documentum#2 = 80 %]

(16 May '14, 10:01) pdr

Parker,

Would you send us a screenshot of perfmon.msc showing the values at the high level. Please send the screenshot to support@poweradmin.com

Thanks
Quinn

Please make sure to mark your questions accepted when you have your answer by clicking the gray check mark to the left of the answer.

link

answered 16 May '14, 14:31

Quinn's gravatar image

Quinn ♦♦
14.1k3925
accept rate: 37%

Sorry didn't see your response. Just sent the screen shot.

(29 May '14, 14:35) pdr

I'm playing with the alert and it seems if I set the value I'm checking for over 99 we get no alerts even though I've told it to alert on changes and I know it goes over 100. Still can't generate an Adhoc report, all filters and parameters are filled in.

(04 Jun '14, 07:55) pdr
Your answer
toggle preview

Follow this question

By Email:

Once you sign in you will be able to subscribe for any updates here

By RSS:

Answers

Answers and Comments

Markdown Basics

  • *italic* or _italic_
  • **bold** or __bold__
  • link:[text](http://url.com/ "title")
  • image?![alt text](/path/img.jpg "title")
  • numbered list: 1. Foo 2. Bar
  • to add a line break simply add two spaces to where you would like the new line to be.
  • basic HTML tags are also supported

Tags:

×72
×1

Asked: 15 May '14, 14:04

Seen: 6,085 times

Last updated: 27 Jun '14, 09:20